ПРАВИЛА, пријављивање

О чланству и обавези члана Групе ЗАВЕТИНЕ:Запис  
____________________________________________________
Не злоупотребљавајте могућност нових технологија и интернета; не пријављујте се овде ако сте површни, самољубиви, кратког памћења, ако вас боли брига за све…Група ЗАВЕТИНЕ: Запис, превасходно окупља оне особе којима је стало до књижевности, културе, поезије и филма, повезивања као једне нераздвојне целине.
Пријављујете се под пуним именом и презименом, са потпуном кућном адресом.
Обавезно је, за чланове  Групе Зз да наведу  уз своју интернет адресу, и  пуно име и презиме, пуну адресу, и псеудоним (за оне чланове који желе да своје радове публикују под псеудонимом).
Друго име ове Групе је Ново Друштво СУЗ, и да би неко постао члан није довољно да је само даровит, само песник, или само музичар, већ личност и неких других умних дарова и умећа.
Чланови Групе Зз могу установити Касу узајамне помоћи за издавање штампаних на папиру дела појединих најугроженијих писаца.
Велики је број аутора који су последњих десетак година сарађивали у  Сазвежђу ЗАВЕТИНЕ, не учланивши се у Групу Зз.  Њихове прилоге нисмо брисали, али убудуће неће моћи да публикују своје рукописе, прилоге, на локацијама Сазвежђа Заветине , из сасвим разумљивих разлога.

Најбоље је, наравно, да кандидата за новог члана Групе Зз предложи неко од већ примљених чланова… Јер Ново Друштво СУЗ није некакав клуб истомишљеника, илити потенцијалних купаца издања „Заветина“, већ друштво које жели да обнови старо музичко друштво „Суз“.

Оснивање Новог Друштва СУЗ, удружења грађана, које би, на известан начин наставило путем неправедно заборављеног Друштва „Суз“ (основао га професор универзитетаа Мика Петровић, познатији под надимком Алас; угашено пре више од шест деценија игром судбине), али које би у суштини било ново друштво, ново удружење, вредно је труда. Ту идеју су покренуле Заветине, које већ годинама настоје да институциализују своја плодна искуства сарадње са писцима, уметницима, читаоцима, добротворима. Ново Друштво СУЗ не би окупљало само писце, сликаре, уметнике, музичаре, и друге, већ и обичне људе, пријатеље, све оне који то желе и који би прихватили Правила Друштва. Заветине би, наравно, у свему томе помогле. Колико могу;и више него што могу.

Предлажемо да погледате и следеће локације, пре него што се одлучите да се пријавите.
СРПСКА РЕНЕСАНСА
Прва српска ренесанса
Виртуелни музеј „Сазвежђа З“
Библиотека ИЗ ЗАОСТАВШТИНЕ
Архив Друштва СУЗ
Заветине (платформа)
Салаш СЕВЕРАЦА (Билтени Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ)
Фонд ЗАВЕТИНА

Чланови се пријављују овде

ЛеЗ 0005203

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s