Ознаке

Трајање Сајма књига: 20-27. октобар 2013.Радно време Сајма књига: 10:00 – 21:00.Цена појединачних улазница: 250 динара.
__
Један од знакова препознавања Београда је, између осталог, и – Београдски сајам књига.

Зекхајмова, која је у Београду боравила током деведесетих година, када је, припремајући материјал за књигу, истраживала све о животу Милеве Марић и њене породице, говори о позитивним променама у Београду, које су према њеном мишљењу, и те како видљиве у последњој деценији.
– Приметила сам да је Београд другачији у односу на све моје претходне посете. Тада сам схватила да је реч о књигама. Сајам књига је највећи културни догађај у Србији и без сумње у читавој Југоисточној Европи. Сви хотели су били препуни страних издавача. Луксузни ресторани попуњени до последњег места. Рекламе за књиге су преплавиле улице – пише Зекхајмова.
(Београдски сајам књига у часопису „Poets & Writers“, петак 10. мај 2013, видети више: http://www.beogradskisajamknjiga.com/system/sr-latin/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/19168.html )

Управник „Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ“ и гл. Ур. Књ. часописа „ЗАВЕТИНЕ+“ Бела Тукадруз (алиас М. Лукић) , човек који верује у другачији Београд и другачију Србију, у различитост, позива, пре свега, чланове Групе ЗАВЕТИНЕ Запис

Голубац, Стари град, Пристаниште: Бела Тукадруз (лето 2013, снимак Иван Лукић)

Голубац, Стари град, Пристаниште: Бела Тукадруз (лето 2013, снимак Иван Лукић)

да нађу времена током београдског Сајма књига 2013. и сусретну се и лично упознају и поразговарају о новим корацима и сасвим изгледном штампању на папиру следећег новог броја часописа „ЗАВЕТИНЕ+“ до краја ове године у респективном тиражу.
Замолио бих све оне који долазе на Сајам – из унутрањости Србије, или из иностранства, а и лично су заинтересовани за сасвим неформални сусрет, да се јаве на време, тј. најкасније до 19. октобра 2013. године, ради планирања сусрета…

Контакт:
Мирослав Лукић
БЕОГРАД РАКОВИЦА
Сердар Јанка Вукотића 1/13

+381 65 30 06 950
Звати између 11-14 часова у току дана, по средњевропском времену

Е-маил miroslav7275@gmail.com

Advertisements